Τι θα ψηφίσω

Posted by Γ.Π. under

Σε δυό μέρες παραμερίσεις την κουρτίνα και θα μπεις στο παραβάν για να ψηφίσεις. Το σκέφτηκες καλά; Έψαξες που θα δώσεις την επιδοκιμασία σου, ποιον θεωρείς άξιο να σε εκπροσωπήσει, ποιον θεωρείς ικανό να προσφέρει..;

Εγώ πάντως διάλεξα. Και για να μην ανησυχείς, διάλεξα τι θα ψήφιζα αν μπορούσα να διαλέξω έτσι όπως πραγματικά θα ήθελα, πέρα από κομματικά σύνορα και λίστες. Διάλεξα ανάμεσα σε ανθρώπους και θέσεις. Και (με σειρά τυπική και όχι προτίμησης) σου παρουσιάζω τους εκλεκτούς μου… (Β Αθηνών, 4 σταυροί προτίμησης)

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Άρη Σταθάκη γιατί είναι στοχοπροσηλωμένος στα θέματα οδικής ασφάλειας που γνωρίζει όσο κανείς άλλος, δραστήριος και κινητικός για τις επιδιώξεις του και επειδή τα καταφέρνει αυτά χωρίς να έχει εμπλακεί σε μικροπολιτικά παιγνίδια

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjteWFw4NJK3Xg9hxeatt5lOuWxI0S6hI-OEkc8pe9BX1YHBcuQ6gy17u0o9K7XlYkV8J547rZXc4gohZ8b98H9cqX9myjj6wpl26ij-mSQvtgXKfabaBdW4gmZv-skN5vANfiG0I9R_FL7/s320/arisstathakis.jpg

ΠΑΣΟΚ

Σοφία Σακοράφα γιατί είναι Αριστερή, ακτιβίστρια, μαχόμενη και καθαρή. Θυμίζει το παλιό, “άλλο” ΠΑΣΟΚ.

ΚΚΕ

Εδώ δεν θα επιλέξω κανένα υποψήφιο γιατί και οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι δεν τους ενδιαφέρει (!) να εκλεγούν οι ίδιοι αλλά το κόμμα τους (και ότι όποιον και να επιλέξουμε είναι το ίδιο και το αυτό…)

ΣΥΡΙΖΑ

Φώτη Κουβέλη, γιατί είναι ένας με ήθος, με αρχές και πολιτική σκέψη και κυρίως με έναν πολιτικό πολιτισμό άξιο παραδειγματισμού και μίμησης από τους συναδέλφους του. Κάθε φορά που τον παρακολουθώ με εντυπωσιάζει με την εκφορά του λόγου του, με την ποιότητα της προσωπικότητάς του και την ηρεμία της σκέψης (τόσο που απορώ τι θέση έχει σε αυτό το σημερινό συνονθύλευμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ)

http://www.kouvelis.gr/photos/large/2007.jpg

ΛΑΟΣ

Άδωνη Γεωργιάδη, γιατί παρά την υπερέκθεση του στη δημοσιότητα (ελέω συζύγου), την αντιτηλεοπτική του παρουσία, και τις ύβρεις που δέχεται πανταχόθεν δεν μπορώ παρά να το αναγνωρίσω την εμμονή του με την ιστορία, τον φανατικό του αγώνα για προβολή του διαχρονικού μας πολιτισμού, την συνέπεια των θέσεών του στα εθνικά μας θέματα. Εξαιτίας του έχω παρακινηθεί να ασχοληθώ περισσότερο με την ιστορία μας (είτε για να συμφωνήσω είτε για να διαφωνήσω μαζί του!). Και πιστεύω ότι για να μπορέσουμε να σταθούμε στο Κέντρο του τεντωμένου σχοινιού της πολιτικής μας πραγματικότητας, πρέπει να είναι δεμένο σε στέρεα και εμφανή Άκρα.

http://www.adonisgeorgiadis.gr/images/stories/easygallery/30/1240465465_scan10006.jpg

Καλή (και εύστοχη) ψήφο εύχομαι!

Και καλό ταξίδι για όσους ετεροδημότες μετακινηθούν στις ιδιαίτερές τους πατρίδες! (έχουν και τα θετικά τους οι εκλογές….;)

Bookmark and Share

8 σχόλια:

On 2 Οκτωβρίου 2009 στις 6:48 μ.μ. , Antoine είπε...

Εγώ ψήφισα Madonna... χαχα!

 
On 2 Οκτωβρίου 2009 στις 7:46 μ.μ. , zoyzoy είπε...

Τι καλά να ψηφίζαμε πρόσωπα άσχετα με το κόμμα!
Σίγουρα θα'χαμε καλύτερες επιλογές.
Καλή ψήφο με φιλιά θαλασσινά!!

 
On 2 Οκτωβρίου 2009 στις 9:51 μ.μ. , mahler76 είπε...

ό,τι και να ψηφίσουμε χαμένοι ήμαστε...

 
On 2 Οκτωβρίου 2009 στις 11:52 μ.μ. , Μελίτη είπε...

Οι επιλογές σου (ως προς τα πρόσωπα) είναι καταπληκτικές. Μου είναι αδύνατον να διαφωνήσω. Να σου ευχηθώ καλή ψηφοφορία και να σου πω επίσης πως είσαι από τους ελάχιστους και λίγους που είδα να γράφουν σωστά το: "συνονθύλευμα" !!!

:-))))

Τα φιλιά μου αγαπημένε μου φίλε.

 
On 3 Οκτωβρίου 2009 στις 10:55 π.μ. , Γ.Π. είπε...

@antoine, Νέα (μετά τα λίφτινγκ) Μαντονοκρατία;;; Δεν θα πάρω φίλε, Θενκς!!!

 
On 3 Οκτωβρίου 2009 στις 10:56 π.μ. , Γ.Π. είπε...

@ζουζου, ειδικά σε περιοχές όπου εκλέγονται λίγοι βουλευτές νομίζω ότι τα περιθώρια επιλογής είναι ασφυκτικά! Σκέψου ότι εδώ στη Β Αθήνας και πάλι δεν είναι εύκολο να βρεις 4 που θα ήθελες να σε εκπροσωπούν...

 
On 3 Οκτωβρίου 2009 στις 10:58 π.μ. , Γ.Π. είπε...

@mahler76, μαλεράκο δεν έχεις και άδικο! Όλοι άλλωστε δε λένε:"Ψηφίστε μας να κερδίσουμε"; Και εννοούν να κερδίσουν εκείνοι, όχι να κερδίσουμε εμείς ο λαός...

 
On 3 Οκτωβρίου 2009 στις 11:01 π.μ. , Γ.Π. είπε...

@Μελίτη, Μελίτη μου καλημέρα! Σε ευχαριστώ που μπαίνεις στην ουσία. Γιατί τελικά αύριο θα πρέπει να επιλέξουμε με σοβαρότητα και ενδιαφέρον και όχι με απαξίωση και αδιαφορία. Αύριο είναι η μέρα που (έστω και περιορισμένα) μετράει η άποψή μας.

Υ.γ. "ψηλώνω" λίγο με την παρατήρησή σου για το "συνονθύλευμα" (αν και ξέρω ότι κατά καιρούς μου ξεφεύγουν και κάτι μαργαριτάρια...)

Τα φιλιά μου και την αγάπη μου λατρεμένη μου Μελίτη!!!