Bookmark and Share

7 σχόλια:

On 18 Ιανουαρίου 2010 στις 8:57 μ.μ. , Γ.Π. είπε...

Γιατί πρέπει και από αυτό εδώ το μικρό βήμα να ανοίξει η συζήτηση (που θα ανοίξει τα μάτια όσων κοιμούνται ή εθελοτυφλούν).
Γιατί μετά θα είναι αργά για να αποτρέψουμε τα τετελεσμένα.
Γιατί για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δεν γίνεται να αφήσουμε το μέλλον της πατρίδας μας να σπιλώνεται από τους θολοκουλτουριαρέους ούτε και την υπεράσπισή της να στιγματίζεται από την άκροδεξιά.
Γιατί είμαστε ο λαός αυτής της χώρας και έχουμε το δικαίωμα, την ευθύνη και την υποχρέωση να την παραδώσουμε στα παιδιά μας ..."ουκ ελάττω"!

 
On 19 Ιανουαρίου 2010 στις 7:51 μ.μ. , kariatida62 είπε...

Δεν μπορώ να πω το βιντεάκι γεννά σοβαρά ερωτηματικά!

 
On 20 Ιανουαρίου 2010 στις 9:50 π.μ. , Γ.Π. είπε...

@Kariatida62, σε ευχαριστώ για δύο πράγματα Kariatida μου.
Πρώτον για το ότι είδες το βιντεάκι (γιατί πλέον καταντήσαμε να θεωρούμε πολλά τα 9 λεπτά, καταντήσαμε να αποδεχόμαστε ως ενημέρωση μόνο τις επικεφαλίδες, τα πρωτοσέλιδα άντε και τα έντονα γράμματα ενός κειμένου).
Και δεύτερον γιατί αναγνωρίζεις ότι τα πράγματα δεν είναι άσπρα ή μαύρα. Δεν είναι μια πολιτική κόντρα μεταξύ "ανθρωπιστών" και "εθνικιστών" ούτε μεταξύ κυβέρνηση και αντιπολίτευσης.
Είναι κάτι πολύ σημαντικό που αξίζει να το δώσουμε τη συμμετοχή μας.

Υ.γ. στη στήλη δεξιά στο μπλογκ υπάρχουν αρκετοί σύνδεσμοι με απόψεις και θέσεις ανώνυμων αλλά και επώνυμων πάνω στο θέμα. Χαρά μου θα ήταν να τις επισκέπτονταν όποιος θέλει και να ανοίξει μια ουσιαστική συζήτηση (και αν χρειάζεται να προχωρήσουμε και σε δράση) πάνω στο θέμα!

 
On 20 Ιανουαρίου 2010 στις 7:16 μ.μ. , zoyzoy είπε...

Καημέ μου και'γω υπέρ του Ξένια Δία είμαι όμως με ανησυχεί το μένος που βγαίνει εναντίων των μεταναστών που στο κάτω-κάτω δεν φταίνε εκείνοι αν κάποιος πλήρωσε για να'ρθουν εδώ να βρούν δουλειά και μια ανθρώπινη ζωή και αντί αυτού να ζουν σαν αδέσποτα σκυλιά ζητιανεύοντας το ξεροκόμματο.
Θύματα είναι και όχι θύτες πιστεύω.

Καλό σου βράδυ!!

 
On 20 Ιανουαρίου 2010 στις 8:06 μ.μ. , Γ.Π. είπε...

@Zoyzoy, καλή μου φιλενάδα κανείς δεν είναι τόσο απάνθρωπος που να στρέφεται προσωπικά απέναντι στον κάθε μετανάστη. Ασφαλώς και έχουν δικαιώματα και εμείς έχουμε απέναντί τους τις υποχρεώσεις που ορίζει ο ανθρωπισμός μας. Εδώ όμως δεν μιλάμε για φουκαράδες που έρχονται για μια καλύτερη ζωή. Εδώ συζητάμε ότι αυτό το νομοσχέδιο εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις για τον εποικισμό και την εισβολή στη χώρα μας του μουσουλμανικού στοιχείου με στόχο την αλλοίωση του χαρακτήρα της ελληνικής κοινωνίας. Και όσο βαρύγδουπο και αν σου φαίνεται αυτό διαβάζοντας και στη στήλη δεξιά τους συνδέσμους μπορεί τελικά να συμφωνήσεις και να ανησυχήσεις περισσότερο.
Πάντως σε ευχαριστώ για τη συμμετοχή στη συζήτηση.

 
On 22 Ιανουαρίου 2010 στις 12:48 μ.μ. , jacki είπε...

Το συζητούσα με τη μητέρα μου χθες.
Και οι δικοί μου είχαν πάει στη Γερμανία να δουλέψουν.
Και μου είπε για το πως πήγαν. Τι εξετάσεις έκαναν.
Το βιντεάκι με έπεισε παραπάνω..
Ξέρεις.. ναι είναι η ιστορία μας.. είναι η χώρα που θυσιάστηκαν τόσοι για να είναι ελεύθερη.
Ναι και οι πρόγονοί μου από τον Πόντο ήρθαν.
Γιατί τους έδιωξαν από τα σπίτια τους.
Και θέλω να είναι και οι μετανάστες όλου του κόσμου καλά και να ζουν ανθρώπινα..
Αλλά αυτό όλο γίνεται για τις ψήφους. Ας μη γελιόμαστε.

Καλημέρα.

 
On 22 Ιανουαρίου 2010 στις 6:08 μ.μ. , Γ.Π. είπε...

@jacki, λατρεμένη μου jacki δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι που σε διαβάζω!!! (και που με διαβάζεις βεβαίως,βεβαίως!) Και σε ευχαριστώ που είδες το βιντεάκι και που πήρες θέση στη συζήτηση. Γιατί τελικά από όλα όσα γράφουμε και λέμε αυτό είναι από τα πιο σημαντικά (εκτός απ΄τα πολύ προσωπικά μας..!).
Συμφωνούμε λοιπόν και είναι ακόμα πιο σημαντικό γιατί προέρχεσαι από οικογένεια με προσφύγων και μεταναστών.
Καλό σου Σαββατοκύριακο jacki μου! Περιμένουμε κι άλλα νέα σου!